Δημήτρης Αιβαλιώτης
Ενας Πρεσβευτης της Ελληνικhς ΓαστρονομiαςΟ Δημήτρης Αιβαλιώτης ασχολείται επαγγελματικά με τη γαστρονομία από το 2000 και έχει υπηρετήσει για πάνω από επτά χρόνια ως Executive Chef σε μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αλυσίδες φαγητού, το Hard Rock Café, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με πάνω από 200 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, η εμπειρία αυτή τού προσέφερε την ευκαιρία να αναπτύξει πολυδιάστατες δεξιότητες, να αποκτήσει βαθιά γνώση στην προετοιμασία και τη διαχείριση μενού, και να κατανοήσει σε βάθος τις προτιμήσεις και ανάγκες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής.
Σήμερα, ο Δημήτρης είναι Executive Chef σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα, όπου κάθε μέρα, μαζί με την ομάδα του, δημιουργεί νέες γευστικές εμπειρίες. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια παράδοση της ελληνικής κουζίνας και τα βιώματα των παλαιότερων γενιών, προσαρμόζει την κληρονομιά αυτή σε μοντέρνες τεχνικές και γεύσεις, δίνοντας νέα πνοή σε κλασικές συνταγές. Η παράδοση της ελληνικής κουζίνας δεν είναι μόνο μια έμπνευση αλλά και μια βάση, πάνω στην οποία ο σεφ Δημήτρης χτίζει το όραμά του για ένα πιάτο που συνδυάζει αυθεντικότητα και καινοτομία.
Ως επίσημος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στον παγκόσμιο οργανισμό Greek taste beyond borders, επιδιώκει να αναδείξει την αξία των ελληνικών προϊόντων και να παρουσιάσει τη χώρα του ως προορισμό μοναδικών γεύσεων. Στο μαγειρικό του λεξιλόγιο, οι γεύσεις της γιαγιάς και η φρεσκάδα της φύσης διαμορφώνουν το μενού του, αναδεικνύοντας τη δύναμη και την ποιότητα των εγχώριων πρώτων υλών. Με ιδιαίτερη αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα, ο Δημήτρης αναζητά, δοκιμάζει, και πειραματίζεται με νέα συστατικά από μικρούς παραγωγούς, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία και προωθώντας την αυθεντικότητα της ελληνικής γεύσης.
Η φιλοσοφία του περιστρέφεται γύρω από την ιδέα του τραπεζιού ως σημείου συγκέντρωσης και σύνδεσης της οικογένειας και των φίλων. Όπως ο ίδιος πιστεύει, κάθε γεύμα μπορεί να θυμίζει ένα κυριακάτικο τραπέζι: μια στιγμή όπου η οικογένεια και οι φίλοι μοιράζονται στιγμές και δημιουργούν αναμνήσεις. Αυτή η προσέγγιση στο φαγητό είναι βαθιά ριζωμένη στη σχέση του Δημήτρη με την παράδοση, με κάθε πιάτο να λειτουργεί σαν ένα “ταξίδι” γεμάτο αρώματα, γεύσεις, και μνήμες.
Το φαγητό για τον Δημήτρη Αιβαλιώτη είναι κάτι περισσότερο από ένα επάγγελμα. Είναι μια εμπειρία που εμπλέκει όλες τις αισθήσεις, μια τελετουργία που συνδέει την παράδοση με το παρόν, και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για να τιμήσει τις ρίζες του μέσα από γαστρονομικές
δημιουργίες που εξιστορούν την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων του.